Kostki kokosowe
Ciasto:
2 jajka
15 dag margaryny do pieczenia
30 dag cukru
2 łyżki miodu
50 dag mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szkl mleka
Polewa:
kostka margaryny
1 szkl cukru
1 szkl mleka
3 łyżki kakao
kokos
Cistka są bardzo pracochłonne, ale za to łatwe do przygotowania.
Zacznij od przygotowania ciasta.
Margarynę, jajka i cukier utrzyj dokładnie na jednolitą masę, dodaj miód nadal ucierając.
Przesianą makę z proszkiem do pieczenia wsyp do miski z masą i połącz składniki.
Na koniec dodaj mleko.
Przłóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Rozgrzej piekarnik do 180'C. Ciasto piecz ok 30 min na złoty kolor. Odstaw do ostygnięcia.
Przygotuj polewę.
Włóż wszystkie składniki- margarynę, cukier, mleko i kakao- do garnka i delikatnie podgrzewaj, stale mieszając.
Składniki powinny się dokładnie połączyć, ale nie wolno doprowadzić do wrzenia.
Ciasto pokrój na kostki. Każdą z nich zamaczaj w polewie a następnie obtaczaj w kokosie.
Krótki przepis- dużo pracy:-)
Powodzenia!