Rogaliki orzechowe
Trudność:
Czas wykonania:
Forma:
Dowolna.
Składniki:
3 żółtka
kostka margaryny do pieczenia
20 dag cukru pudru
50 dag mąki pszennej
15-20 dag drobno pokrojonych orzechów
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Opis przygotowania:
Te kruche rogaliki to kolejny szybki przepis na małe co nieco. Mają nietypowy smak, a przy tym są łatwe do przygotowania.
Utrzyj margarynę z cukrem i żółtkami.
Następnie dodaj resztę składników i zagnieć ciasto.
Zawiń ciasto w folię i wstaw na 30 min. do lodówki.
Schłodzone ciasto podziel na 6 równych części.
Każdą część rozwałkój i podziel na 6 trójkątów.
Uformuj rogaliki i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w 170'C na złoty kolor.
Gotowe rogaliki możesz polać roztopiona czekoladą lub posypac cukrem pudrem.
Smacznego
Komentarze:
Nie dodano jeszcze komentarzy. Dodaj swój komentarz ...